Hönsen #2

Idag var det så dags. Våra 10 ägg, alla var hela och fina, är i äggkläckaren. Känns så spännande. Och lite läskigt, nya djur, djur som vi aldrig haft förut. J's familj har haft höns ett tag när han var liten, men det var länge sen. Jag har ingen erfarenhet alls av höns. Vi har dock bägge djurvana, vi har läst både på nätet och böcker och vi har en vilja. Så det här ska nog gå bra.
 
Här har äggen lagts ner i äggkläckaren. De två näst längst till vänster var lite större och lite brunare än de övriga.
 
Stängt, laddat och klart.
 
En check att roteringspinnen sitter på plats i sin skåra. Pinnen sitter på en rund platta som roterar ett halvt varv (antar jag) var fjärde timme. Det går på automatik så länge äggkläckaren är inkopplad i ett eluttag.
När det närmar sig kläckning, tidigast på eftermiddagen den 14/6 har jag räknat ut (det är om 21 dagar, + en eller två dagar), så ska äggen ur sina skåror och bara ligga direkt på nätbotten som de vilar på. Då blir det inga fler vändningar.
 
Den inbygda termometern pekar ner i mitten av bilden. Den separata hygro-/termometern som jag köpt petar ner i skåran till höger i bild.
 
Nu ska vi bara läsa på när äggen ska lysas, vi lär vilja veta vilka som är befruktade och har stor chans att kläckas och bli kycklingar. Resterande ska plockas bort runt dag 18 (om man är helt säker på att de inte är befruktade) för annars är risken stor att de exploderar i värmen - och ruttna ägg vill man inte ha en explosion av. 

Eggs 2
 
Igår och i förrgår jobbade jag. Fullt ös på jobbet gjorde att jag, som väntat, var väldigt trött idag. Det har dock blivit både en kortare och en längre promenad, till bådas vår glädje. På den kortare turen blev det till och med lite lydnadsträning.
Imorgon är det jobb igen, sen är det helg och sen är det sista jobbveckan för J innan sommarlovet.