Hönsen #7

Nu var det länge sen det blev en uppdatering.
Kycklingarna växer så det knakar. Dom är 1,5 veckor nu och nu har dunet börjat ersättas med riktiga fjädrar. 
Dagar med fint väder får de vara ute i fd kaninburen och plocka med gräs, insekter och vad de nu kan tänkas hitta. Det brukar uppskattas väldigt mycket.
De har även, precis ikväll, fått flytta från "terrariet" till en gammal kaninbur. Nya buren är visserligen bara några centimeter större på alla ledder, men den gör att vi kan hänga upp vatten- och foderautomat så det håller sig fräscht längre. Det är otroligt vad så små djur kan lorta ner i sin bur på kort tid.
 
Nedan är ett par bilder på två stycken av dom när de var 3-4 dygn.
 
 
 
Här har hela högen somnat i den första buren, några under värmetaket och ett litet gäng uppepå.
 
Och så ett par mobilbilder från uteburen. Vår labrador tycker de är otroligt söta och vill hemskt gärna vara med och helst av allt pussa på dom, men han får vänta med det tills de är lite större och tåligare.
 
 
Den här veckan har jag semester, skönt och välbehövligt. Har varit ute vid sommarstugan i fyra dagar nu med min mamma, J har åkt emellan (2,5 mil enkel resa) för att ta hand om katten och kycklingarna.
Nu ska jag vara hemma ett par dagar och planen är att tillsammans med J få ihop ett litet hus till kycklingarna, så de kan vara i uteburen i stort sett hela dagarna och bara komma in nattetid.